Beranda Cerita Pak Beluk Mapap

Mapap

33
0

PAK Beluk kini dang kecanduan main game online Mobile Legend. Hampir tiap malam die ngajak Yung Pantit, Tole, Ucok dan Bedul untuk same-same bermain game dengan tim beranggotakan 5 orang itu. Khususnya luk malam Minggu ini.

“Yung gacang dikit makan tu. Kekance kaba lah datang gale. Tinggal nunggu kaba tulah. Pacak kite ngejar ranking,” kate Pak Beluk mantau Yung Pantit njak berende ghumah.

“Nah.. Kaba Dul beli lah kudai minuman ringan ngah kekerupukan batan kance kite begadang malam ni,” kate Pak Beluk nganjungkan Bedul belanje.

Ndik lame berselang, Yung Pantit lah udim makan, Bedul juge ndik lame tu balik jak belanje.

“Nah lah siap gale kan. Melah kite mulai mapar,” ajak Pak Beluk.

“Yak tape die mapar tu Tulang? Ukane mapap luk ayam udem kene lelik tu,” tanye Ucok.

“Main sesame tu nah Cok,” jawab Pak Beluk.

“Ukane mapap Bak, Anye Mabar (Main Bareng, red) istilahnye tu,” Yung Pantit meluruskan.

“Terti nihah aku tadi. Aku ngetes keruan dide ngah kamu saje istilah itu..hehe,” Pak Beluk berkilah.(yie)




LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here